Quina és la calefacció més económica per estalviar en el 2021?

A l’hora d’analitzar quin sistema de calefacció és el més barat per a la teva llar, cal tenir diverses coses en compte. Bàsicament podem diferenciar entre 3 criteris diferents per classificar quant ens costen aquests sistemes de calefacció:

  • Cost d’instal·lació
  • Cost de manteniment
  • Cost de l’energia

Perquè no és el mateix tenir la instal·lació de la calefacció feta, que haver de instal·lar-la des de zero (i per tant es sumen els costos d’amortització als costos mensuals). Sigui com sigui, entrarem al tema i a analitzarem quina és la millor manera d’estalviar energia i diners aquest 2021 amb la calefacció.

Sistemes de calefacció més econòmics

Un dels primers factors que podem comparar entre els diferents sistemes de calefacció és les ràtios de € / kWh, referint-nos a la unitat de calor generada (kWh tèrmics).

En aquest cas, el més car és sens dubte el de l’electricitat (0,142 € / kWh), seguida a força distància dels pellets i el gasoil (0,085 € / kWh). L’aerotermia i les bombes de calor són les més barates en aquesta comparativa (0,040 € / kWh aproximadament), així com la geotèrmia (0,032 kWh). I al centre de la taula tenim fonts d’energia com el gas (0,055 €) o els acumuladors (0,078).

Veient això, clarament la geotèrmia és la guanyadora … però per descomptat aquest no és l’únic factor a tenir en compte, perquè precisament la geotèrmia és un dels sistemes de calefacció amb un cost més alt d’inversió inicial, tant per material com per instal·lació .

Sistema de calefacció més barat

A més d’aquests costos, també hem de tenir en compte quins sistemes d’energia utilitzarem en la resta de la casa. És a dir, si ja comptem amb una caldera de condensació per a l’aigua calenta (gas natural) així com per a la cuina, serà molt més senzill instal·lar radiadors per la casa que instal·lar una bomba d’aire Split només per intentar estalviar uns euros. De la mateixa manera, si només comptem amb electricitat a tota la casa, potser és més òptim instal·lar radiadors elèctrics i controlar el consum a través de la nostra tarifa de llum.

A més hi ha altres variables a tenir en compte, com la superfície de la llar en m2, el nombre de plantes, el nombre d’estades … no hi ha una solució única per a tothom.

Calefacció elèctrica econòmica

En el cas de la calefacció elèctrica barata, el millor és analitzar la teva despesa energètica i treballar amb la teva companyia elèctrica per trobar una tarifa que s’adapti a les teves necessitats, o passar-te a una tarifa PVPC (tarifa del mercat regulat). També tenir en compte els períodes d’hores punta i hores vall (tarifes per discriminació horària). Controlant totes aquestes variables i encara que en la primera comparativa hem vist que l’electricitat és la font d’energia més cara, podem aconseguir preus molt similars a altres energies populars com el gas, i amb un cost d’instal·lació i manteniment molt menor.

Què és més barat la calefacció de gas o elèctrica?

Un cop més, depèn de diversos factors. En general, el preu de el gas és més barat que el de l’electricitat, però com hem vist hi ha diferents maneres de fer que l’energia elèctrica sigui més barata, contractant una tarifa d’acord a les teves necessitats.

Si vols que fem un estudi de la teva llar per contestar aquesta pregunta i instal·lar la calefacció a gas o elèctrica segons el cas, pots contactar amb Itchart Clima i estarem encantats d’analitzar el teu cas per fer-te un pressupost personalitzat.

Compartir:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

También te puede interesar:

que es i com funciona la domòtica

Domòtica: què és i com funciona?

Què és la domòtica? La domòtica és el conjunt de sistemes i tecnologies que permeten la interconnexió de diferents objectes de la casa i l’automatització

tipus aire condicionat

Tipus d’aire condicionat

Estàs pensant en instal·lar aire condicionat a casa teva? Llavors has arribat a el lloc indicat. En aquest article fem un repàs de tot el

Contactar

Qualsevol tipus de consultes

Borsa de treball

Envia’ns el teu currículum