Instal·lació de gas natural, avantatges a tenir en compte

Incorporar una instal·lació de gas natural en una casa o un edifici és una cosa que es planteja quan es realitza una obra nova, una reforma integral o recondicionament de la llar. El gas natural compta amb una sèrie d’avantatges davant d’altres sistemes energètics com el butà o l’electricitat, a més de ser una energia bastant neta i respectuosa amb el medi ambient.

Avantatges del gas natural

El gas natural compta amb una sèrie d’avantatges, però no tan sols respecte a una instal·lació de gas butà, sinó també davant d’altres serveis de la llar que es poden utilitzar amb electricitat (calefacció, fogons de la cuina):

  • Estalvi: el preu de el gas natural és similar a el preu del butà, però és bastant més barat que l’electricitat. Hi ha serveis de la llar que poden funcionar amb electricitat o gas (fogons, escalfador d’aigua, calefacció), sens dubte el gas proporciona la mateixa eficàcia amb un cost energètic menor.
  • Comoditat: el gas natural sempre està present quan se’l necessita, no s’esgota, no s’han de reemplaçar bombones com en el butà, pràcticament mai hi ha talls de subministrament … el gas butà permet tenir subministrament de gas en zones aïllades on no arriben les canalitzacions o en segones residències amb un ús ocasional, però per a un ús continuat ens obliga a disposar de més d’una bombona de butà i a dependre de la disponibilitat de recanvi.
  • Seguretat: el gas natural és una font energètica bastant segura amb un manteniment mínim adequat. La companyia distribuïdora de gas amb la que tinguis contractat el subministrament realitzarà una inspecció periòdica anual per comprovar que tot està correcte i que no hi ha fuites ni erosió en els diferents elements que formen la xarxa de gas de la llar.

Elements de la llar amb gas o electricitat

Hi ha elements de la llar que poden funcionar amb electricitat o gas, tot i que nosaltres et podem orientar, la decisió l’has de prendre tu, tenint en compte les necessitats del teu habitatge.

  • Escalfador d’aigua: pots triar un escalfador de gas o un termo elèctric … o disposar d’aigua calenta a partir de la caldera de calefacció, si disposes d’ella. En un proper article detallarem com triar un escalfador d’aigua adequat, al detall. En resum, l’escalfador de gas té un consum menor (en diners) que l’escalfador o termo elèctric, tot i que potser aquest últim sigui una mica més còmode i adequat per a llocs molt freds.
  • Fogons de gas o vitroceràmica, placa d’inducció …: els fogons de gas compten amb dos clars avantatges: calor immediat i fàcil regulació, i una despesa energètica molt menor que els fogons elèctrics. En contra, són més complicats de netejar i tenen un aspecte menys modern i bonic …
  • Calefacció de gas o mitjançant altres sistemes energètics (electricitat, biomassa …): sens dubte un tema ampli i subjecte a moltes variables: mida de l’habitatge, temps d’ús efectiu, climatologia de la zona … La calefacció de gas, sense dubtar-ho, és més rendible pel que fa a consum que els sistemes que utilitzen electricitat, però també requereix d’instal·lació i s’amortitza si se li dóna ús, per a zones semicàlides sortirà més rendible l’ús ocasional de sistemes elèctrics que tenir la calefacció parada la majoria de el temps.

Quant costa instal·lar gas natural?

El cost de la instal·lació de gas natural pot variar a causa de la mida de l’habitatge (quantitat de pisos o apartaments que hi hagi) o a causa de si incorpora o no algun sistema de calefacció que funcioni amb gas, així que si el que t’interessa saber és quant costa instal·lar gas natural, et recomanem que et posis en contacte amb nosaltres. Itchart Clima som instal·ladors autoritzats de gas natural, et proporcionarem un pressupost personalitzat per instal·lar gas natural, d’acord a les teves necessitats.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

También te puede interesar:

que es i com funciona la domòtica

Domòtica: què és i com funciona?

Què és la domòtica? La domòtica és el conjunt de sistemes i tecnologies que permeten la interconnexió de diferents objectes de la casa i l’automatització

tipus aire condicionat

Tipus d’aire condicionat

Estàs pensant en instal·lar aire condicionat a casa teva? Llavors has arribat a el lloc indicat. En aquest article fem un repàs de tot el

Contactar

Qualsevol tipus de consultes

Borsa de treball

Envia’ns el teu currículum