Canviar la banyera per plat de dutxa

La reforma del bany és una de les obres més habituals en la millora de la llar, i entre les obres que es poden fer en un bany, la més habitual és canviar la banyera per un plat de dutxa.

Les raons poden ser diverses, moltes vegades lligades a l’edat dels habitants, per això t’anem a assenyalar els pros i contres de la dutxa vs. la banyera, així et serà més fàcil decidir si el canvi és necessari a casa teva.

¿Banyera o dutxa? Pros i contres

La banyera és un element de lavabo que proporciona estones d’intimitat molt relaxants. Qui no ha somiat alguna vegada amb arribar a casa i submergir-se en un agradable bany calent? La banyera és un element de la llar que ens permet desconnectar de la nostra realitat quotidiana i submergir-nos, encara que sigui per una estona, en la cura de nosaltres mateixos. Tal és el grau d’acceptació que té aquest element del lavabo, que el moment d’un bany relaxant és una imatge que apareix en centenars de pel·lícules.

D’altra banda, submergir-se en l’aigua calenta d’una banyera durant una estona pot ajudar a suportar problemes musculars i d’articulacions, gràcies a l’efecte calor.

La banyera també és ideal quan tens nens petits, l’accés és fàcil per ajudar els nens a banyar-se i alhora és una petita piscina per a ells. Amb la banyera, l’hora de l’bany es converteix en una estona de diversió i joc.

En canvi, la banyera té alguns desavantatges:

  • ocupen més espai al lavabo que una dutxa,
  • és més fàcil relliscar a l’entrar i sortir i tenir una caiguda perillosa,
  • si ens banyem habitualment, el consum d’aigua s’incrementa.

A l’altre costat de la balança tenim la dutxa, sens dubte no resulta tan atractiva per prendre un bany relaxant, però és molt més pràctica per a l’ús diari. La dutxa té un accés arran de terra, el que la fa molt més segura per a gent gran o persones amb problemes de mobilitat, a més de comptar amb una superfície menys relliscosa.

D’altra banda, si la cambra de bany de casa teva és una cosa petita, amb la dutxa guanyaràs espai útil i segurament estalviaràs aigua, ja que pots controlar molt més la quantitat d’aigua necessària per a la higiene diària.

Coses a tenir en compte abans de canviar de banyera a dutxa

La banyera és un element del bany que aporta grans dosis de relaxació i benestar, però a menys que hi hagi nens petits a la casa, poques vegades se li treu tot el rendiment desitjat, ja que segons on es resideixi, les factures per consum d’aigua poden ser quantioses i es converteix en un plaer ocasional, en un petit luxe. La despesa estimada d’aigua en omplir una banyera és de 230 litres, mentre que a la dutxa es gasten de 8 a 15 litres per minut, és a dir, per poc que controlem el flux d’aigua al dutxar-nos, estalviarem aigua.

En el tema de la relaxació, no hem d’oblidar que també podem instal·lar una dutxa d’hidromassatge, una opció molt interessant.

El més “problemàtic” en canviar una banyera per una dutxa són les rajoles i les rajoles de bany: cal posar rajoles a la zona de paret que abans cobria la banyera (si estava enganxada a la paret, el més habitual) i cal posar rajoles en el tros de sòl que queda al descobert (normalment el plat de dutxa ocuparà menys espai que la banyera). Això en principi no suposa cap problema per a una empresa de reformes integrals amb experiència, és una feina fàcil per a un professional de la construcció; l’únic problema pot ser trobar rajoles i rajoles iguals a les originals en habitatges construïts fa dècades, tot i que es pot solucionar bé buscant peces semblants o bé renovant per complet l’aspecte del bany, una cosa que sense cap dubte, dóna una nova vida a una llar.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

También te puede interesar:

que es i com funciona la domòtica

Domòtica: què és i com funciona?

Què és la domòtica? La domòtica és el conjunt de sistemes i tecnologies que permeten la interconnexió de diferents objectes de la casa i l’automatització

tipus aire condicionat

Tipus d’aire condicionat

Estàs pensant en instal·lar aire condicionat a casa teva? Llavors has arribat a el lloc indicat. En aquest article fem un repàs de tot el

Contactar

Qualsevol tipus de consultes

Borsa de treball

Envia’ns el teu currículum