Calefacció amb plaques solars

Les plaques solars han avançat a passos de gegant en els últims anys, passant de ser pràcticament descartables en instal·lacions amb alta demanda energètica a convertir-se, avui en dia, en una opció molt atractiva i interessant per aconseguir energia elèctrica a la nostra llar.

Però queda encara un llarg camí per recórrer pel que fa a plaques solars per a calefacció. Analitzarem com pots aprofitar l’energia de el sol per escalfar la teva casa de forma eficient i més barata, i quines opcions NO et recomanem.

Plaques solars per a calefacció

El primer que hem de tenir clar és quin tipus de plaques solars instal·larem a la nostra llar. Hi ha dos tipus principals: les plaques fotovoltaiques, i els panells solars tèrmics. Les plaques fotovoltaiques utilitzen la radiació solar per transformar-la en electricitat, mentre els panells solars tèrmics, com el seu propi nom indiquen, la transformen en energia tèrmica.

L’electricitat produïda amb plaques fotovoltaiques es pot utilitzar per cobrir les demandes energètiques de la nostra llar: il·luminació, electrodomèstics … incloent, per descomptat, la nostra caldera o bomba de calor. Però com veuràs, això vol dir que encara necessites altres fonts d’energia (per exemple, encara que tinguis plaques solars per produir electricitat, et caldrà encara el gas natural per fer anar les teves radiadors).

Si hi ha un aparell elèctric que desaconsellem de manera total a l’hora d’apostar per la calefacció amb panells solars són els radiadors elèctrics, que tenen un consum energètic molt alt i que per tant superarien la producció d’electricitat per part de les nostres plaques solars.

D’altra banda, podem apostar pels panells solars tèrmics. Aquests utilitzen la radiació solar per escalfar un fluid o un volum d’aire, que al seu torn escalfaran l’aigua continguda en un dipòsit acumulador. Aquesta aigua és completament sanitària i pot utilitzar com a principal font d’aigua calenta per a dutxes i una altra aixetes. A l’hora d’instal·lar les teves plaques solars, informa’t de si és possible realitzar una instal·lació mixta (panells fotovoltaics + tèrmics) per aconseguir el millor dels dos mons.

Llavors, ¿quina és la solució si volem tenir únicament plaques solars com a font d’energia del nostre habitatge, incloent la climatització o calefacció? Fàcil: apostant pel terra radiant o aerotermia.

Terra radiant amb plaques solars

El sòl radiant en les seves múltiples formes, incloent l’aerotèrmia, és una de les millors solucions que podem prendre a l’hora de decidir-nos per un tipus de calefacció amb plaques solars. Tots dos tipus d’instal·lacions compten amb una despesa energètica menor que els radiadors elèctrics i un sistema emissor de baixa temperatura (arribant únicament als 40ºC per contra dels 90 º C de temperatura que assoleix l’aigua dels radiadors de gas).

Això permet que siguin l’opció més òptima si vols climatitzar la teva llar a l’hivern únicament a partir de plaques solars.

En Itchart Clima estem especialitzats en aquest tipus d’instal·lacions solars. Si estaves pensant en instal·lar plaques solars i aerotèrmia a casa teva, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i demanar un pressupost personalitzat.

Quantes plaques solars necessito per escalfar una casa?

El nombre de plaques solars per a la calefacció d’un habitatge unifamiliar dependrà de molts factors, però el principal serà de la mida de la superfície a climatitzar. Habitualment es considera la instal·lació de 1m2 de panells solars per cada 10m2 de superfície a escalfar, sempre parlant d’emissors de baixa temperatura (terra radiant, fancoils, aerotermia).

Comptant que el preu de les plaques solars és d’entre 150-400 € per placa (a les quals s’ha de sumar el procés d’instal·lació en si), pots fer càlculs de quantes plaques solars necessitaràs per escalfar la casa amb energia solar.

Quant costa instal·lar calefacció solar?

En Itchart Clima només realitzem instal·lacions personalitzades. Com ja hem dit, per saber el pressupost complet d’una instal·lació hem de conèixer quanta superfície de terrassa, pati o teulada disposem per instal·lar les plaques solars; quin tipus de plaques solars instal·larem; si s’inclou una bateria acumuladora o no; quantes plaques instal·larem finalment …

Per això, si estàs interessat en instal·lar plaques solars tèrmiques o fotovoltaiques a la teva llar, contacta amb nosaltres i et respondrem de seguida. T’esperem.

Compartir:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

También te puede interesar:

que es i com funciona la domòtica

Domòtica: què és i com funciona?

Què és la domòtica? La domòtica és el conjunt de sistemes i tecnologies que permeten la interconnexió de diferents objectes de la casa i l’automatització

tipus aire condicionat

Tipus d’aire condicionat

Estàs pensant en instal·lar aire condicionat a casa teva? Llavors has arribat a el lloc indicat. En aquest article fem un repàs de tot el

Contactar

Qualsevol tipus de consultes

Borsa de treball

Envia’ns el teu currículum